های فشن/آکادمی میر

اگر پیگیر اخبار دنیای مد و فشن باشید، احتمالا بارها با کلمه های فشن چیست برخورد کرده‌اید. به‌خصوص ازبرندهای مطرح و درجه‌یک دنیا این‌کلمه بارها شنیده‌می‌شود. دانستن دقیق این مسائل و درک دنیای عملی و تئوری این بحث مهم نیازمند آموزش کالکشن سازی لباس و فراگیری تئوری مد و همچین اخبار فشن است.

های فشن یا High Fashion چیست؟ به‌معنای مد منحصربه‌فرد و سفارشی می‌باشد. های‌فشن، گران‌ترین وبالاترین سطح‌مد است که‌از ابتداتاپایان بادست ساخته‌می‌شود، ازمرغوب‌ترین و گران‌ترین‌اجناس درآن به‌کارمی‌رود و اغلب‌از پارچه‌های غیرمعمول و باتوجه‌شدید به‌جزئیات دوخته می‌شود.

درفهم مسئله‌ های فشن چیست دوگانگی به‌وجود آمده‌است. برخی ازمردم فکرمی‌کنند که‌این عبارت به‌معنای لباس‌های گران‌قیمت است؛ درحالی‌که برخی دیگر آن را به‌عنوان لباس‌های طراحی‌شده یا قطعاتی از طراحان مد معروف روز مانند Chanel یا Valentino می‌دانند که بیانگر آخرین ترند در لباس هستند. با وجود این تفاوت‌های دیدگاهی، نمی‌توان انکار کرد که High Fashion را می‌توان درهر رده و با هرقیمتی پیدا کرد. به طور کلی دانستن دقیق این جزئیات دردنیای مد نیازمند آموزش طراحی لباس است.

تاریخچه های فشن

این اصطلاح{های فشن چیست؟} در ابتدا در تولیدات مردی انگلیسی به نام کارل فردریک ورث، که در اواسط قرن نوزدهم در پاریس فعالیت می‌کرد، به کار می رفت. درفرانسه مدرن، “های‌فشن” یک نام محافظت شده‌است که ممکن‌است به‌جز شرکت‌هایی که با برخی استانداردهای مشخص تعریف‌شده‌اند، ازآن استفاده‌نکنند.

بااین‌حال، دردنیای‌بزرگ مد وفشن این‌اصطلاح نیز به‌آسانی مورداستفاده قرارمی‌گیرد تاهمه لباس‌های‌سفارشی و خاص‌را لباس“های‌فشن” توصیف‌کنند، چه‌درپاریس و چه‌درپایتخت‌‌های‌دیگر مانند لندن، میلان، نیویورک و توکیو تولیدشده‌باشد. این اصطلاح می‌تواند به خانه‌های مد و یا طراحان مد که در ایجاد اصلاحات منحصر به فرد و روند مدرن موثراند نیز اشاره کند.

درفرانسه لغت haute couture که‌به‌معنای های‌فشن است توسط قانون و اتاق بازرگانی فرانسه که‌در پاریس قراردارد محافظت می‌شود تا هرکسی ازآن استفاده‌نکند و مجوزاستفاده ازاین‌نام تنها به افرادی که صلاحت دارد داده می‌شود.

دربرخی از فیلم هایی که خط داستان آن مربوط به آینده می شود همچون مجموعه فیلم های عطش مبارزه (The Hunger Games) از لباس های “های فشن” برای بازیگران آن استفاده می شود.در ایران، هنوز “های فشن ” به درستی شناخته نشده و از این لغت کمتر استفاده می شود، معمولا تفاوتی بین “های فشن” و” فشن” قائل نمی شوند و اغلب آن را به عنوان فشن غیر عادی و یا از مدل های آن با عنوان مدل های غیر معمول یاد می کنند.این اصطلاح در ابتدا به تولیدات مردی انگلیسی به نام کارل فردریک ورث، که در اواسط قرن نوزدهم در پاریس فعالیت می کرد، به کار می رفت. فرانسه‌مدرن، “های‌فشن” یک‌نام محافظت شده‌است که ممکن‌است به‌جز شرکت‌هایی که‌بابرخی استانداردهای‌مشخص تعریف‌شده‌اند از آن استفاده‌نکنند.

 

های فشن/آکادمی میر

تفاوت high fashion و low fashion

این دو اصطلاح مانند بسیاری از موضوعات دیگر در دنیای مد و فشن تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند مانند:

  • برای های فشن نیاز است از یک خیاط سطح بالا تا حداقل ۲۰ کارمند یا زیردست استفاده نماید.
  • برای‌لباس‌های های‌فشن اندازه‌گیری چندباره لباس‌های تهیه‌شده الزامی می‌باشد وباید لباس کاملا مناسب شخص مدنظر باشد.
  • طراحان این دسته از لباس‌ها مانند برندهای معروف و مطرح دنیا، باید کارگاه‌های خاص برای خود داشته باشند.

در کل low fashion یعنی مد سطح پایین که اساساً مدهای ارزان در تولید انبوه است. بازار هدف برای مدهای کم مصرف، مصرف کنندگانی هستند که می‌خواهند شیک به نظر برسند اما حاضر نیستند فقط برای یک کالا پول زیادی خرج کنند. مصرف کنندگان مد سطح پایین در مقایسه با مد روز، بزرگترین مصرف‌کنندگان هستند.

در واقع به معنای دیگر اغلب اوقات این اقلام کپی چیزی هستند که در برندها و فروشگاه‌های بزرگ مد می‌بینید.

برندهای فعال در high fashion

برندهایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، عملکردشان هرساله توسط خانه مد بررسی می‌شود. خانه مد برای اینکه بتواند High Fashion را در سطح بالایی از دنیای مد و فشن نگه دارد. قوانین محکمی را برای این مورد تعیین کرده است. این قوانین هر ساله بروز می‌شوند و برندها نیز موظف می‌باشند از آن پیروی نمایند. درنتیجه می‌توان‌گفت های‌فشن تعامل مستقیمی‌با کیفیت‌مواد مورداستفاده، تحقیقات صورت‌گرفته درحوزه طراحی‌لباس، نوع‌دوخت و طراحی دارد.

از جمله طراحان برتر و بزرگ در این زمینه، رکسانا پانسینو می‌باشد که به صورت حرفه‌ای اقدام به طراحی لباس‌های سفارشی می‌کند. لباس‌های او را می‌توان اغلب بر روی فرش قرمزها بر تن بزرگان موسیقی و سینما مشاهده نمود. از جمله ویژگی‌های طراحی‌های او استفاده از پارچه‌های خاص است. این‌لباس‌ها باپارچه‌های شگفت‌انگیز، به‌طرز ماهرانه‌ای قالب‌گیری‌شده، باجواهراتی که‌برای هریک ازلباس‌های مجموعه ایجاد و ساخته‌شده‌اند، تکمیل‌گردیده‌اند.

بسیاری از برندهای معتبر جزو مدهای سطح بالا محسوب می‌شوند. از جمله برندهای نام آشنایی که در این سطح حضور دارند می‌توان به Chanel، Balenciaga، Gucci، YSL، Louis Vuitton و Dior و غیره اشاره کرد.

 های فشن همه انواع برندها و استایل‌ها را شامل می‌شود. ازاستایل‌خیابانی، نمایش‌های‌تئاتر، مجموعه‌های طراحی‌شده توسط طراحان و… گرفته تاانواع لباس‌های لوکس.

 

های فشن/آکادمی میر

به عنوان مثال از میان برندهای های فشن که ذکر شد، برند شنل  Chanel از گران ترین لباس های دنیا می‌باشد. شنل به عنوان طراح اصلی فرانسوی در نظر گرفته می‌شود. آنها همچنین به عنوان یکی از لوکس ترین برندهای موجود امروزی در تمام دنیا شناخته می‌شوند. لباس های برند شنل با قیمت بسیار بالایی عرضه می گردند که می‌تواند بین ۲۰۰۰ دلار تا ۲۵۰۰۰ دلار برای خریدار هزینه داشته باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *