شیک پوشی با کوکو شنل طراح لباس فرانسوی/آکادمی میر

برند کوکو شانل نیاز به معرفی ندارد، یکی از برندهای مهم عرصه مد و لباس و البته عطر که توانسته بیش از یک قرن به زندگی‌اش ادامه دهد و رقیب های‌اش را کنار بزند. پارچه‌های زمخت و زبر توییت، کرپ پشمی، بوکله و پارچه‌های بافته که بیشتر لباس‌های این برند معتبر را می‌سازند، زیر دست طراحان به لباس‌هایی گران تبدیل می‌شوند که برای فقط یک کت کلاسیک از مجموعه‌شان باید در حدود ۵۰۰۰ دلار هزینه کنید.کوکو شنل طراح افسانه‌ای مد و فشن یکی از مهم‌ترین چهره‌ها در عرصه‌ی طراحی مد و لباس است. شنل که طراحی‌‌هایش به هیچ زمان و دوره‌‌ای محدود نمی‌شوند و همواره پرطرفدار و محبوب هستند، به خاطر عطرها، کت و شلوارهای زنانه و پیراهن‌های سیاه کوتاهش شهرت بسیاری پیدا کرد.

کوکوشنل

سال‌های اولیه‌ی زندگی و شروع کار کوکو شنلگابریل بونور «کوکو» شنل ( Gabrielle Bonheur “Coco” Chanel) در ۱۹ آگوست ۱۸۸۳ در «سامور» فرانسه متولد شد و در دوازده سالگی پس ازمرگ مادرش به پرورشگاه فرستاده شد. در پرورشگاه کوکو توسط راهبه‌ها پرورش داده شد و آن‌ها به او خیاطی را به خوبی یاد دادند، هنری که به شغل پردرآمد و شهرت‌‌آفرین کوکو شنل تبدیل شد.

اما نام مستعار کوکو شنل یادگار روزهای خوانندگی اوست. شنل در سن هجده‌سالگی پس از این که از پرورشگاه بیرون آمد در یک خیاط‌خانه مشغول به کار شد، پس از آن در کلوپ‌های «ویشی» و «مولن» به خوانندگی پرداخت و در آنجا با نام مستعار کوکو نامیده شد. برخی می‌‌گویند که این نام را به دلیل یکی از آهنگ‌‌هایی که کوکو می‌‌خواند برایش انتخاب کردند؛ اما خود شنل در مصاحبه‌ای گفته است که نام «کوکو» مخفف کلمه‌ی (cocotte) است که در زبان فرانسه به معنای «زن بدکاره یا معشوقه» است.

افتتاح فروشگاه

همه موفقیت ش‍گرف شانل از یک مغازه کلاه فروشی آغاز شد. شانل به کمک یکی از طرفداران مرد خود که کمک مالی قابل توجهی به او کرد و ارتباطات اجتماعی فراتر از مسیر حرفه او را برای او فراهم کرد، توانست در سال ۱۹۱۳ نخستین فروشگاه خود را در پاریس افتتاح کند. پس از آن با فروش کلاه‌ها و تأسیس شعبه محدودی از لباس، در شهر دیگری از دیوویل فروشگاه‌های شانل گسترش و مشتریان اختصاصی یافت و به سرعت لباس‌های ورزشی و راحتی کاربردی او موفقیت بسیار زیادی پیدا کرد.

بیشتر لباس‌های شانل از پارچه‌های کش باف تهیه می‌شد، پارچه‌ای که انتخاب آن هم غیرمعمول و غیرعادی بود و هم الهام بخش بود. پیش از اینکه این طراح استفاده از پارچه‌های کشباف را شروع کند، این نوع پارچه معمولاً در لباس‌های زیر مردانه استفاده می‌شد. شانل در سال‌های نخستین فعالیت خود در حرفه طراحی، به خاطر موقعیت مالی وابسته و نامناسب خود، پارچه‌های کش‌باف را به دلیل قیمت پایین آن خریداری و استفاده می‌کرد. ویژگی‌ها و کیفیت این پارچه باعث شد تا شانل پس از اینکه در کار خود موفق شد و شغل او سودآور و پردرآمد شده بود، باز هم استفاده از آن را ادامه دهد.

• کاشف رنگ مشکی

اگر امروز من و شما در کمد لباس‌هایمان ردیفی از لباس‌های محبوب با رنگ مشکی را داریم؛ در واقع مدیون این طراح هستیم که جرات به خرج داد و با لباس‌هایی که طراحی کرد نشان داد، رنگ سیاه می‌تواند به هر مدل لباسی زیبایی خاص‌تری بدهد.

شیک پوشی با کوکوشنل طراح لباس فرانسوی/آکادمی میر

 

شانل بعد از جنگ

پس از جنگ جهانی دوم، کوکو شانل که فعالیتش را متوقف کرده بود؛ دوباره شروع به کار کرد و در واقع در این زمان بود که سبکی را که نماد این برند است راه اندازی کرد: کت و شلوار تویید با چهار جیب، تزئین شده با دکمه‌های نگین دار، کفش‌های دو رنگ و کیف کوکو شانل با زنجیر طلایی.

 

شیک پوشی با کوکو شنل طراح لباس فرانسوی/آکادمی میر

کوکو شانل، اتحاد سادگی و ظرافت

مد از نظر کوکو شانل را می‌توان در دو کلمه خلاصه کرد: سادگی و ظرافت. خطوط Chanel که ابتدا با خالق آن معرفی شد؛ همیشه بر این حقیقت اصرار داشت که سادگی به معنای برهنه شدن نیست و لباس ‌های این برند هم یک فلسفه کامل پشت خود دارد: استقلال، راحتی و ظرافت.

 

شیک پوشی با کوکو شنل طراحی لباس فرانسوی/آکادمی میر

بازگشت مجدد شانل به فشن

شانل علی‌رغم موفقیت بسیار زیاد خود، هنگامی که فرانسه در سال ۱۹۳۹ به آلمان اعلام جنگ کرد، سالن خود را تعطیل کرد. سایر سالن‌های خیاطی زنانه فرانسه را ترک کردند، اما شانل جنگ پاریس و آینده نامعلوم خود را تحمل کرد.

به دنبال پایان خصومت‌ها و حل برخی از مشکلات شخصی، شانل دریافت که نمی‌تواند زمان را به بطالت و بیکاری بگذراند. او موفقیت اولیه کریستین دیور و غالب شدن نظریه «نگاه جدید» او در دوره پس از جنگ را مشاهده کرد. هنگامی که بسیاری از افراد اهمیت و احترام دیور به زنانگی و نمایش دامن‌های پف کرده و حجیم و کمرهای باریک او را تحسین کردند؛ شانل احساس کرد که طرح‌های او دیگر نه مدرن هستند و نه برای زنان آزادی که با پذیرفتن نقش‌های فعال اجتماعی جنگ را سپری کرده بودند، مناسب است. او درست همانند زمان جنگ جهانی اول، به تقویت و تجدید نیروی فشن زنان مشغول شد.

گابریل، زنی که عاشق طراحی بود

او در این تلاش با چالش‌هایی مواجه بود: تأمین سرمایه، فراهم آوردن و جمع کردن کارمندان جدید، جستجوی پارچه‌های جدید و در سن هفتاد سالگی با نسل جدید طراحان رقابت کردن. مجموعه بازگشت و رجعت شانل، در سال ۱۹۵۳ آغاز به کار کرد. اگرچه این کار یک موفقیت مهم و شاخص نبود، اما شانل استقامت به خرج داد. او در مدت سه فصل توانست از احترام و اعتبار جدیدی برخوردار بشود.

او نمونه‌های قدیمی و کلاسیک خود را به شکل امروزی و مطابق روز درآورد. طرح‌های فاستونی و راه راه مردانه کلاسیک را بازسازی کرد، تا اینکه جمعیتی از زنان ثروتمند و افراد مشهور دوباره به سالن نمایشگاه او روی آوردند. کت دامن شانل، تهیه شده از پارچه فاستونی، با دامن کوتاه و بالاتنه بدون یقه تزئین شده با نوار و دکمه‌های طلایی، جیب‌های وصله شده. یک زنجیر طلایی که در حاشیه دوخته شده بود و از شانه‌ها آویزان بود؛ به نشانه و نماد نسل جدید تبدیل شد. شانل بار دیگر کیف‌های زنانه، جواهرات و کفش‌ها را به بازار عرضه کرد که در فصل‌های بعدی با موفقیت بسیاری همراه شد.

شانل امروز کجاست؟

از زمان مرگ کوکو شانل در سال ۱۹۷۱، موفقیت این خانه ادامه داشت. در سال ۱۹۸۳ کارل لاگرفلد به عنوان مدیر هنری زمام خانه شانل را بر عهده گرفت و روح خلاقیت‌های کوکو شانل را زنده نگه داشت.

• حقایقی درباره کوکو شانل

زندگی گابریل بالا و پایین‌های زیادی داشت که کمی از آن را خواندید. البته رازهای زندگی او پایان ندارد که بد نیست به آن‌ها هم نگاهی بیاندازید.

 

شیک پوشی با کوکو شنل طراح لباس فرانسوی/آکادمی میر

  • شانل قبل از خیاطی آواز می‌خواند.
  • کوکو نام واقعی او نیست و بر اساس دو آهنگ محبوبی است که خودش اجرا می‌کرد.
  • او در مورد سنش دروغ می‌گفت و سال‌ها ادعا می‌کرد که به جای سال ۱۸۸۳ در سال ۱۸۹۳ به دنیا آمده است.
  • قبل از لباس، کلاه نقطه قوت او در طراحی و دوخت بود.
  • زمان جنگ جهانی دوم، او درهای مغازه خود را در پاریس بست و پرستار دوران جنگ شد،
  • او تا زمان مرگش کار کرد. شنل پس از تلاش زیاد برای تکمیل آخرین مجموعه مد خود، در سال ۱۹۷۱ در سن ۸۸ سالگی درگذشت. دو هفته پس از مرگ او، کت و شلوارهایی که طراحی کرده بود؛ رونمایی شدند.

مرگ

با شروع سال ۱۹۷۱، شانل ۸۷ ساله، خسته و بیمار بود. او کارهای معمول خود را در تهیه کاتالوگ بهار انجام داد. او بعد از ظهر  روز شنبه ۹ ژانویه برای رانندگی طولانی رفته بود. خیلی زود، احساس بیماری کرد، زود به رختخواب رفت. او سخنان پایانی خود را به خدمتکار خود چنین گفت که عبارتند از: «می‌بینید، او این گونه می‌میرد». وی در روز یکشنبه ۱۰ ژانویه ۱۹۷۱ در هتل ریتز، که بیش از۳۰ سال در آن اقامت داشت، درگذشت. قبر او در قبرستان بوئیز دو واکس، لوزان، سوئیس است. بیشتر املاک وی توسط خواهرزاده اش آندره پالاس، که در سوئیس زندگی می‌کرد، و دو دخترش که در پاریس زندگی می‌کردند، به ارث رسید.

 

اگرچه شانل در طول زندگی به عنوان چهره برجسته مد لوکس مورد توجه قرار گرفت. اما تأثیر شانل بعد از مرگ وی در سال ۱۹۷۱ مورد بررسی قرار گرفت. وقتی شانل درگذشت، بانوی اول فرانسه، خانم پومپیدو، مراسم ادای احترام یک قهرمان را ترتیب داد. کمی بعد، اسناد آسیب دیده‌ای از سازمان‌های اطلاعاتی فرانسه منتشر شد که همکاری‌های شانل را در زمان جنگ توصیف می‌کرد. به سرعت منجر به لغو برنامه‌های مراسم تشییع جنازه وی شد.

۱ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *