آنتی فشن/آکادمی میر

آنتی فشن چیست؟

امسال، جهان شاهد روندهای مد است، برخلاف آنچه قبلا دیده ایم.

ما شاهد افزایش خرده فرهنگ‌ها و زیبایی‌شناسی اینترنتی و همچنین احیای الگوهای تاریخی مانند کرست هستیم از یک سو، و از سوی دیگر ایجاد لباس به عنوان ابزاری برای سرپیچی از مدل فست مد.

آنتی فشن (ضد مد) مفهومی است که به جنبشی اشاره دارد که به جای پیروی از روندهای مد رایج، عمداً خلاف آن‌ها عمل می‌کند. این جنبش غالباً به منظور اعتراض به مصرف‌گرایی بیش از حد، استانداردهای زیبایی ناعادلانه، و فشارهای اجتماعی مرتبط با مد ایجاد می‌شود. طرفداران آنتی فشن معمولاً از لباس‌ها و استایل‌هایی استفاده می‌کنند که خلاف جریان اصلی مد باشد و اغلب به خلاقیت و اصالت فردی تاکید دارند.

 

آنتی فشن می‌تواند به شکل‌های مختلفی بروز کند؛

از استفاده از لباس‌های دست دوم و وینتج (vintage) تا طراحی‌های آوانگارد و غیرمعمول. این جنبش همچنین می‌تواند به عنوان واکنشی به صنعت مد سریع (Fast Fashion) و تأثیرات منفی آن بر محیط زیست و شرایط کاری در کارخانه‌های تولید لباس دیده شود.

آنتی فشن نه تنها به لباس‌ها و استایل‌ها، بلکه به نگرش‌ها و فلسفه‌های پشت آن‌ها نیز مرتبط است و به نوعی دعوت به تفکر نقادانه در مورد مد و فرهنگ مصرفی است.

در سال ۲۰۲۴، آنتی فشن به شکل‌های مختلفی نمایان شده است. برخی از طراحان و برندها، با استفاده از عناصر آنتی فشن، طرح‌هایی ارائه می‌دهند که به نوعی به تمسخر و زیر سوال بردن مد روز می‌پردازند.

این طرح‌ها اغلب با استفاده از فرم‌ها و رنگ‌های غیر متعارف، جزئیات اغراق‌آمیز، و الگوهای جسورانه سعی دارند تا استانداردهای معمول را زیر پا بگذارند و به دنبال ایجاد تفاوت و برجسته‌سازی شخصیت فردی هستند امسال می‌توان به کت‌های بلند با فرم‌های بزرگ و رنگ‌های پرجنب‌وجوش، رنگ‌های متالیک مانند طلایی و نقره‌ای، و استفاده از پاپیون‌های حجیم و انتزاعی اشاره کرد که همگی به نوعی با مفاهیم آنتی فشن همخوانی دارند.

این ترندها نشان می‌دهند که امسال جسارت و خلاقیت در دنیای مد بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

 

آنتی فشن/آکادمی میر

آنتی فشن به چه معناست؟

شاید در گذشته خیلی از شما عزیزان این کلمه را شنیده باشید اما خیلی راحت از کنارش گذشته باشید و معنی دقیق آن را نمی دانستید.ساده ترین معنی این کلمه، امتناع از پوشیدن لباس بر طبق مد روز است و آن را به چالش می کشند.

در بعضی از مواقع برخی از شرکت های مد و طراح لباس، لباس هایی را طراحی و عرضه می کنند که جلوه خوبی ندارند و تا متعارف هستند. وظیفه آنتی فشن ها این است که در این مواقع آن استایل را به چالش بکشند و آن را زیر سوال ببرند.

این کار با مسخره کردن مدل لباس، برند و طراح آن لباس انجام می شود و قصدشان تاثیر گذاشتن بر روی افکار کسانی است که بر طبق مد روز استایلشان را انتخاب و جلو می برند.

هدف این تمسخر و زیر سوال بردن برند پوشی این است که با افراد جامعه بفهمانند برای شیک پوشیدن لازم نیست از مد روز پیروی کنند و هر لباسی را به تن کنند.

ضد فشن یا ضد مد چیست؟ چگونه به سبک آنتی فشن Anti fashion لباس بپوشیم؟

تاریخچه آنتی فشن

شاید برای شما عزیزان جالب باشد که بدانید جنبش «آنتی فشن» یا همان ضد مد چگونه و در چه سالی تشکیل شد؛

این جنبش بعد از اعتراض و نا رضایتی زنان در اوایل قرن هجدهم شکل گرفت. لباس های مد روز در سال های قبل، بسیار سنگین بود و حرکت کردن، راه رفتن و به ویژه شست و شوی لباس را برای آنان بسیار سخت می کرد.

در اواسط قرن هجدهم در شهر نیویورک در کشور آمریکا تعدادی از خانم ها تصمیم گرفتند که لباس زنان را به سمت راحتی و آزادانه سوق دهند‌. پس با همفکری یکدیگر، گروهی با هدف اصطلاح طراحی پوشاک زنان شکل گرفت و در این راستا به کار خود ادامه دادند.

 

آنتی فشن/آکادمی میر

ویژگی های آنتی فشن

نام این گروه آنتی فشن، بلومر نام داشت.

بلومر اسم یکی از زنان آن دوره بود که برای راحتی پوشاک زنان بسیار تلاش کرد. لباس های آزادانه تری را برای آن ها طراحی کرد. این زن، دامن راحتی که قد آن به زیر زانو می رسید و شلواری بسیار گشاد و آزاد طراحی کرد. آن را در بازار عرضه کرد.

این نوع از پوشش را زنانی داشتند که از پیراهن های سنگین و بلند و همچنین کلاه های بزرگ خسته شده بودند.نیاز به راحتی و تغییرات داشتند.

رفته رفته جنبش آنتی فشن در میان جامعه پذیرفته شد و بسیاری از زنان از آن حمایت کردند. با گذشت زمان و پذیرش بیشتر آنتی فشن، گروه ها و طراحان لباس ضد مد بیشتری شکل گرفت و بطور جدی شروع و فعالیت کردند.

اوج شکوفایی گروه استایل آنتی فشن زمانی رخ داد. که در قرن نوزدهم، بعد از طراحی و دوخت شلوار جین و تیشرت های ساده و عرضه آن در جامعه؛ مورد استقبال بالای جوانان جامعه شد.

چه کسی از ضد مد الهام گرفته است؟

ضد مد اغلب مد می شود، طنزی که فقط تجارت مد می تواند آن را درک کند. گرایش‌ها توسط افراد غیرقانونی و شورشی شروع می‌شوند. که متعاقباً توسط شرکت‌های بزرگ و برچسب‌های خیابانی انتخاب می‌شوند و باعث جذابیت و محبوبیت بیشتر در بین مردم می‌شوند.

بسیاری از مجموعه‌های مد بالا از مد گوتیک، گروه‌های پانک، هیپ هاپ و گرانج و حتی دوچرخه‌سواران الهام گرفته‌اند. بیشتر در تاریخ، به اصطلاح “لباس منطقی” دوران ویکتوریا با پوشش محدود آن زمان مبارزه کرد تا به زنان آزادی حرکت و استقلال بیشتری بدهد. به طور مشابه، فلپرها، پسران تدی، مدها و راکرها همگی از روی لباسشان قابل شناسایی بودند.

 

آنتی فشن/آکادمی میر

های فشن و آنتی فشن دو رویکرد متفاوت نسبت به مد و استایل هستند که هر یک دارای ویژگی‌ها و فلسفه‌های خاص خود می‌باشند.

در ادامه، تفاوت‌های کلیدی بین این دو مفهوم توضیح داده شده است.

های فشن به معنای مخالفت با روندهای روز و استانداردهای معمول مد است. این جنبش به دنبال ایجاد تفاوت و برجسته‌سازی شخصیت فردی بدون پیروی از جریان اصلی مد می‌باشد.

آنتی فشن معمولاً با هدف کاهش مصرف‌گرایی و حمایت از محیط‌ زیست به وجود آمده است. استفاده از لباس‌های دست دوم، وینتج (vintage)، و طراحی‌های ساده‌تر و ماندگارتر از ویژگی‌های اصلی این جنبش است.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *